Texas Holdem Poker Regler

I Texas Holdem brukes en kortstokk på 52 spillekort, videre dreier det seg om å få den beste pokerhanden ut av 7 spille kort, 2 kort får du på hånden, resten legges synlig på bordet.

Start

Den første spilleren til venstre for kortgiveren må gjøre et “small blind bet”, som tilsvarer halvparten av minsteinnsatsen. Spiller nr.2 til venstre for kortgiveren må gjøre et “big blind bet”, som tilsvarer minsteinnsatsen. Big og small blind er størrelser som er bestemt på forhånd.

2 private kort. (Pocket Cards)

Kort giver deler ut 2 kort til hver spiller, kortene er ikke synlig for de andre spillerne.

Bet Runde 1
Spillerne som ønsker, kan nå satse. Tredje spiller til venstre for kortgiveren starter. Spilles det med limit, er innsatsen i første runde runde lik minsteinnsatsen. Du har følgende muligheter: Bet, Call, Raise eller Fold. Alle spillerne skal betale like mye til potten før runden er over.

5 kort. (Flop). 3 kort legges på bordet
Etter den innledende runden snur kortgiveren 3 kort på bordet. Disse 3 kortene kan spillerne bruke sammen med de 2 egne kortene til å lage den beste poker hånden

Bet Runde 2
Spilleren til venstre for kortgiver starter med å satse. Spilles det med limit, er innsatsen i andre runde runde lik minsteinnsatsen. Du har disse mulighetene: Bet, Check, Call, Raise eller Fold. Alle spillerne, som fortsatt er med, skal betale like mye til potten før runden er over.

6 kort. (Turn). 1 kort legges på bordet, det er nå 4 kort på bordet
Når spillerne har satset viser kortgiver enda et kort. Spillerne har nå 6 kort til å lage den beste poker hånden.

Bet Runde 3
Spilleren til venstre for kortgiver starter med å satse. Spilles det med limit, er innsatsen i tredje runde runde lik minsteinnsatsen. Du har disse mulighetene: Bet, Check, Call, Raise eller Fold. Alle spillerne skal betale like mye til potten før runden er over.

7kort. (the River). 1 kort legges på bordet, det er nå 5 kort på bordet
Når spillerne har satset vises det siste kortet. Spillerne har nå 7 kort til å lage den beste poker hånden.

Bet Runde 4
Spilleren til venstre for kortgiveren starter med å satse. Spilles det med limit, er innsatsen i fjerde runde runde lik minsteinnsatsen. Du har disse mulighetene: Bet, Check, Call, Raise eller Fold. Alle spillerne, som fortsatt er med, skal betale like mye til potten før runden er slutt.

Omgang over, kortene vises (Showdown)
De spillerne som ennå er med viser nå de 2 første kortene. Den beste hånden vinner potten. Ved uavgjort deles potten.

Forklaringer:

Dealeren: kortgiver.
Bet: Byr penger.
Call: Svarer kun på andre bet.
Check: Om ingen byr, blir det check. Går videre i spillet.